LADY
MASSAGE

Natuurgeneeskundige behandelingen en therapie

 

LET OP : ALLEEN NATUURGENEESKUNDIGEBEHANDELINGEN EN MASSAGETHERAPIE WORDEN MOGELIJK VERGOED.  EEN ONTSPANNINGSMASSAGE OF STOELMASSAGE WORD NOOIT VERGOED.

KIJK ALTIJD DE VOORWAARDEN VAN UW POLIS NA OF DEZE BEHANDELING VERGOED WORD EN HOEVEEL DEZE VERGOEDING BEDRAAGT.

Pain in a man's body. Isolated on white background. Collage of several photosklachtgerichte massage

Kan je niet goed slapen door spierpijn? Heb je veelvuldig last van hoofdpijn en/of migraine door overbelaste nekspieren? Stijve schouders en/of daarbij een slijmbeursontsteking? Heb je stramme armen, uitstralingspijn naar armen? Een tenniselleboog of RSI achtige klachten? last van je nek ok schouders? Zoek je verlichting van stijve spieren als gevolg van fibromylogie, MS, lyme of ziekte van crohn. Heb je stijve beenspieren, uitstralingspijn naar je benen of stijve spieren door een foutieve houding? Heb je een stijve (onder)rug, spit, ischias of hernia? Een knoop en door en door pijn bij je heup(en), bij je SI gewricht en/of schouderblad? Je lichaam heeft aandacht nodig!spierenposter

Ben je (daarbij) gehaast, gestrest en/of nerveus? Ben je somber, neerslachtig of depressief? Ook hierin zal aandacht aan je lichaam helpen, kom uit je hoofd en doorbreek de vicieuze cirkel.

 

ik loop de meeste spieren langs en bespreken we verdere aandachtspunten die je herstel ten goede komt. Het zelf herstellend vermogen zal beter zijn werk kunnen doen en vanaf dat moment heeft de massage een gunstig effect op het verminderen van inname van spierverslappers, pijnstillers, ontstekingsremmers en slaaptabletten. De inname hiervan kan dan ook, in veel gevallen, gereduceerd of worden stopgezet maar altijd in overleg met uw behandelaar.

kosten voor deze behandeling is 45 euro.

 

Wat is Holistic Pulsing ?

Holistic pulsing lijkt op massage, maar in plaats van masseren pulst men zachtjes het lichaam van de ander. Holistic pulsing werkt helend en nodigt uit tot diepe ontspanning en loslaten. Als je gepulst wordt lig je op een massagebank, gekleed. De pulser brengt je lichaam zacht, vriendelijk en respectvol in beweging. Niet zomaar, maar in een wiegend ritme. Daarbij zoekt de pulser het heel eigen ritme op van je lichaam. Dat geeft je heel gemakkelijk een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Als vanzelf laat je spanningen los. Ook moeilijk bereikbare blokkades worden soms aangeraakt en, meestromend in het ritme, losgelaten, moeiteloos. Een diepe ontspanning is het gevolg.
Maar er is meer. Holistic pulsing brengt je ook, zeker wanneer je er wat langer (dan één keer) mee doorgaat bij je diepere bronnen, bij je eigen kracht, je innerlijke wijsheid, je vreugde in het leven. Het werkt verstillend en verbindt je met je eigen Wezen.

Waarom werkt het zo?

Een mens bestaat voor meer dan 70% uit water. Sinds enige tijd weten we dat water veel informatie in zich draagt. Dus ook het water in het lichaam. Het wiegen brengt het lichaamswater in beweging zodanig dat het zijn informatie vrijgeeft; dat blokkades, die het vrij stromen van het water tegenhouden, worden geraakt en losgelaten; dat de levensstroom in degene die gepulst wordt weer op gang wordt gebracht, geheel in harmonie met de aangeboren wijsheid van het lichaam.

Waar komt holistic pulsing vandaan?

Oorspronkelijk komt de holistic pulsing-methode uit het circus! Een zekere dokter Trager, Amerikaan, werkte veel met trapezeartiesten, voor wie een goede spierwerking wezenlijk was voor hun werk. Trager ontdekte dat je de spieren weer terug in evenwicht kon krijgen door er een beetje aan te schudden. De techniek waaide over naar Engeland, Cutis Turchin nam haar over en noemde haar “pulsing”. Tovi Browning, een Israëlische osteopate volgde een training in pulsing, raakte onder de indruk en bouwde het uit tot wat nu “holistic pulsing” heet.

Waar kun je holistic pulsing voor gebruiken?

Uiteraard allereerst voor heerlijke ontspanning. Zeker voor mensen die veel in hun hoofd zitten.Holistic pulsing stimuleert het hele lichaam. Vervolgens ook bij lichamelijke en psychische klachten en spanningen: door de diep ontspannende werking van holistic pulsing kun je vanuit een nieuw evenwichtig gevoel in je lichaam ook weer anders tegen de dingen van het leven aankijken en gemakkelijker de zwaarte ervan loslaten.
Bijvoorbeeld: als je pijn in je nek hebt, omdat je overbelast bent, ben je zelf zo bezig met deze pijn. Door de holistic pulsingbehandeling voel je je hele lijf weer: je gaat letterlijk anders lopen erna, zodat je nek weer alle ruimte krijgt en je aandacht over het hele lichaam wordt verdeeld. Hiermee is er fysiek een balans ontstaan, die uiteraard ook psychisch en emotioneel doorwerkt.

 

voor het maken van een afspraak klik of bel   0650929142

 https://ladymassage.mijndiad.nl/public/ical/369f07ba5b0f7705dbcc63b735fe6b3ec7eb0803fe20210ce85ad9639cae010b.ics