GET YOURSELF
REFRESHED

baby en zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Je bent zwanger en je wilt jezelf – en je kindje – eens heerlijk verwennen met een ontspanningsmassage? Dat kan! Wij stemmen onze zwangerschapsmassage volledig af op jouw wensen en mogelijkheden.

wij kunnen hebben de keuze uit een zwangerschapsmassage op het speciale bolle buiken kussen of u kunt in zijligging gemasseerd worden.

Deze massage is speciaal bedoeld voor zwangere vrouwen vanaf 12 weken. Bij klachten tijdens de zwangerschap raden wij aan om eerst even te overleggen met je verloskundige of huisarts.

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam voortdurend en heeft het meer aandacht nodig.
Door de veranderingen die het lichaam ondergaat, kunt u op een gegeven moment minder dan u gewend bent. Dit kan veel energie vergen, dat u bepaalde dingen niet meer kunt, maar ze wel graag wilt doen.
Om u toch te kunnen laten ontspannen bieden wij de zwangere vrouw een heerlijk ontspannende zwangerschapsmassage aan.
Bij de zwangerschapsmassage kunt u heerlijk genieten van een ontspannen massage, speciaal gericht op zwangerschapsklachten of natuurlijk gewoon een ontspanningsmassage.
Het is een zachte massage, waarbij weinig druk gegeven wordt.
Doordat wij een speciale tafel hebben met uitsparingen voor de borsten en de buik, kunt u gerust op uw buik liggen.
De zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat u, maar ook uw baby, even lekker kan ontspannen.
Het draagt bij aan soepele spieren en zorgt ervoor dat de afvalstoffen en het vocht makkelijker kunnen worden afgevoerd. Ook nemen de rugklachten af dankzij de zwangerschapsmassage.
Tijdens de massage komt endorfine vrij, wat zorgt voor een gevoel van geluk.
Effecten
– Vermindert geestelijke en emotionele spanningen

– Spieren worden soepeler

– Diepere ademhaling, u komt helemaal tot rust

– De zwangerschap bewuster en intenser ervaren

– Minder rugklachten

– Vermindert de aanmaak van stresshormonen

– Betere doorbloeding

Babymassage is vooral een leuke, ontspannende bezigheid, zowel voor de ouder/verzorger als voor de baby. Een fijne manier om je baby te leren kennen. De Shantala babymassage kan door iedereen makkelijk geleerd worden, je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig.

Jouw handen drukken uit wat je wilt zeggen en geven aan liefde en geborgenheid.

Elk kindje geniet van een koesterende aanraking, die goed is voor de emotionele, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Een babymassage geeft zelfvertrouwen, een veilige hechting en het verhoogt de weerstand; het helpt bij darmkrampjes en kindjes slapen rustiger.

Jij leert zelf je kindje masseren volgens de Shantala-methode. Hiervoor is minimaal 2 keer een massage van anderhalf uur nodig. Ook komen er onderwerpen aan bod zoals baby-lichaamstaal en hoe je je kindje basis-bevestigend kunt dragen. De kosten voor de cursus bedraagt € 99,- en is 2×1,5 uur.

De Shantala babymassage wordt gegeven door Esther Fruijtier, gecertificeerd docent Shantala babymassage.

comments are closed