GET YOURSELF
REFRESHED

artikelen en achtergrond

Massage ondersteunt bij klachten

Stijve spieren en gewrichten in je de arm, nek en/of schouders kunnen op den duur vervelende pijnklachten geven. Massagetherapie kan dan uitkomst bieden!

Door verschillende oorzaken kan je lichaam uit balans raken. Je lichaam laat dit weten door het tonen van klachten. Het is aan jou of je naar deze klachten wilt luisteren. Massagetherapie helpt je daarbij. Hoe werkt het? Door tijdens de massage je aandacht te vestigen op de pijnlijke plek, creëer je bewustzijn. Dit helpt je bij het vinden van de onderliggende oorzaak van de pijn. Vervolgens kun je daarmee aan de slag, bijvoorbeeld door je levensstijl aan te passen.

Deze massage is zeer geschikt voor plaatselijke spierklachten. Maar massagetherapie is ook prima geschikt ter ondersteuning bij andere fysieke klachten, zoals chronische vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn en migraine, stress, burn-out, fibromyalgie en menstruatieproblemen. Bij emotionele klachten als angst- en paniekstoornissen, gevoelens van minderwaardigheid, onzekerheid en somberheid kan massagetherapie je helpen om in contact te komen met je eigen gevoelens en emoties en je leren om hier op een liefdevolle manier naar te kijken.

Je kunt voor massagetherapie een afspraak maken met Esther Fruytier, HBO-massag­e­therapeut en eigenaresse van Lady Massage. Bij de intake doet zij een aantal testen om te zien of jouw klacht spiergebonden of gewrichtsgebonden is. Vervolgens stelt zij samen met jou een behandelplan op om jouw klacht te verlichten en mogelijk te verhelpen.
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de massagetherapie uit het aanvullende pakket. Naast massagetherapie biedt Esther ook ontspanningsmassage.

 

 

Ook je lichaam heeft een APK nodig

Jouw gezondheid is een groot luxegoed, en met een massage ondersteun je die gezondheid. Een massage zorgt niet alleen voor ontspanning en een vermindering van spierspanningen, maar verlaagt je bloeddruk en verbetert jouw slaap, en ook je stofwisseling verbetert.

Verder gebeurt er hormonaal veel tijdens een massage, zodat angst, stress, spanning, pijn en depressieve gevoelens afnemen. Kortom: door een massage verandert er zoveel in je hormoonhuishouding, dat je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel zit. Je bent je door de druk van de aanraking weer bewust van je lijf en je energie gaat beter stromen.
Wist je dat onder invloed van een stevige massage de samenstelling van je bloed verandert? Er worden meer witte bloedcellen aangemaakt. En dat is gunstig, want witte bloedcellen helpen ziekteverwekkers in je lichaam te bestrijden en zo je immuunsysteem te versterken. Een massage bevordert ook je slaap. Je voelt je heerlijk ontspannen na een massage en daardoor val je niet alleen sneller in slaap, maar je slaapt ook dieper. Een goede nachtrust is goed voor je immuunsysteem. Tijdens de nacht zijn namelijk je lichaam en geest druk met het uitvoeren van herstelwerkzaamheden. Ontspanningsmassage biedt jou verder ondersteuning bij het anders leren omgaan met je lichamelijke klachten. Hierdoor wordt er meer aan een structurele oplossing gewerkt, in plaats van tijdelijke pijnbestrijding. Dat gun je jezelf toch gewoon? Je kunt voor een ontspanningsmassage langsgaan bij Esther Fruytier, HBO-massagetherapeut en eigenaresse van Lady Massage. Wil jij je geestelijke en lichamelijke gezondheid verbeteren? Ga eens langs en ontdek hoe massage jou kan helpen!

 

 

 

Ben jij na je vakantie ook zo toe aan vakantie?

Het vooruitzicht op de vakantie is heerlijk: eindelijk tot rust komen en heerlijk genieten. Maar voordat jij in die strandstoel ligt, moet je nog door een barrière van stress heen. Je wilt het huis nog schoonmaken en de was erdoor draaien. Je moet de koffers nog pakken en de kat moet een opvangadres hebben. Je stress-systeem draait overuren!

En dan heb je eindelijk rust. Je bent op je vakantiebestemming en je kunt even alle drukte en stress achter je laten. Je hervindt jezelf, je slaapt bij, je doet alleen maar dingen die je leuk vindt. En dan is het moment aangebroken dat je weer thuiskomt en struikelt over de vuile wassen en de berg post. De kinderen willen aandacht, de kat is ziek en de koelkast is stuk gegaan. Weg ontspanning! Hoe zorg je er in deze hectiek voor dat je aan jezelf toekomt en dat je je stress-systeem weer uitzet?

Kies voor een ontspanningsmassage bij Lady Massage in Deventer. Je kiest zelf de duur van de massage en vervolgens lig je ontspannen op de behandeltafel, terwijl Esther je vakkundig onder handen neemt. Het doel van de ontspanningsmassage is, hoe kan het ook anders, ontspannen! Door massage komen je lichaam en je hoofd tot rust en dat is ontzettend belangrijk om goed te blijven functioneren en de drukte van alledag aan te kunnen. Gun jezelf regelmatig die volledige ontspanning, want je verdient het!

 

 

 

Ontspannend genieten

Heb jij ook wel eens dat je ‘s avonds doodmoe op de bank neerploft? Je hebt de hele dag lopen rennen en vliegen om te zorgen dat iedereen op tijd op school, werk en sport kwam. Altijd ben je in de weer voor die ander. Je bent niet alleen partner en moeder, maar ook nog werknemer, taxichauffeur, wasvrouw, kok, manager, beste vriendin en sportmaatje. Maar mag jij ook wel eens helemaal jezelf zijn? Wanneer heb jij voor het laatst een stukje ‘me-time’ gehad?

Tijd voor jezelf. Het klinkt zo makkelijk, maar dat is het vaak niet. Niet voor jou tenminste, want jij hebt het altijd druk. Je staat klaar voor iedereen. Behalve voor jezelf. Wees eerlijk, je kunt niet alle ballen in de lucht blijven houden, als je niet goed voor jezelf zorgt. Door af en toe even helemaal te ontspannen, kun je je weer opladen om die persoon te zijn die voor iedereen klaar staat.
Gun jezelf daarom eens een heerlijke ontspanningsmassage; dat is goed voor lichaam én geest. Het stimuleert je bloedsomloop, waardoor afvalstoffen sneller je lichaam kunnen verlaten en plaats kunnen maken voor bouwstoffen. Het vermindert stress en spanning en zorgt voor een betere nachtrust. Maar daarnaast is het vooral een heerlijke ervaring. Even lekker helemaal wegdromen, alle zorgen en spanning achter je laten.
Gun jezelf die rust in je hoofd en in je lichaam. Gun jezelf die rust die je verdient. Daarna kun je er weer helemaal tegen.
Natuurgeneeskundige behandelingen bij Lady Massage worden door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

 

 

De stress voorbij!

Ervaar jij veel stress in je dagelijks leven? Slaap je slecht en heb je last van hoofdpijn en migraine? De stressklachten die je ervaart, kunnen in je lijf gaan zitten. 
Soms kan het dan voelen alsof je al het leed van de wereld aan jouw schouders hangt. Je hebt dan last van een pijnlijke nek, stijve schouders en spierpijn.

Mensen om je heen of misschien zelfs de huisarts zeggen dat je gewoon wat rustiger aan moet doen. Maar daarmee is de oorzaak van je klachten niet verdwenen. En de pijn in je lijf ook niet! Je lichaam geeft met de pijn een signaal af: het heeft aandacht nodig. Gun je lichaam die aandacht en pak je klachten aan. Tijdens een natuurgeneeskundige behandeling bij Lady Massage worden eerst al je spieren langsgelopen. Op die manier wordt duidelijk waar jouw pijn vandaan komt. Daarnaast komen verdere aandachtspunten aan bod die je herstel ten goede komen. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam zal hierdoor beter zijn werk kunnen doen.
Bij Lady Massage kun je ook massagetherapie volgen. Een massage is dé manier om aandacht aan jezelf en aan je lijf te besteden. Je kan even helemaal tot jezelf komen en je lichaam kan zich weer herstellen. Een bijzondere vorm van massage is ‘holistic pulsing’. In plaats van masseren, ‘pulst’ de masseur zachtjes op je lichaam. Hierdoor komt je lichaam op een zachte manier in beweging. Dit werkt helend en leidt tot een diepe ontspanning, waarbij je vanzelf al je spanningen loslaat.

 

 

 

Betere weerstand? Laat je masseren!In het najaar kunnen we ons allemaal minder fit voelen. De dagen worden ­donkerder en we missen onze portie vitamine D. Ook worden we sneller verkouden door de regenbuien en frisse winden. Kortom: je weerstand kan dan wel een boost gebruiken!

Laat je eens wat vaker masseren. Waarom? Massage heeft een positieve invloed heeft op je immuunsysteem. Allereerst, tijdens een massage, activeer je de bloedcirculatie in je lichaam en verbetert de stofwisseling: schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd, verse voedingsstoffen worden aangeleverd. Je lichaam heeft nieuwe energie gekregen.
Wist je dat onder invloed van een stevige massage de samenstelling van je bloed verandert? Er worden meer witte bloedcellen aangemaakt. En daar zijn we heel erg blij mee: witte bloedcellen helpen ziekteverwekkers in je lichaam te bestrijden en zo je immuunsysteem te versterken.
Een massage bevordert ook je slaap. Je voelt je heerlijk ontspannen na een massage en daardoor val je niet alleen sneller in slaap, maar je slaapt ook dieper. Een goede nachtrust is goed voor je immuunsysteem. Tijdens de nacht zijn namelijk je lichaam en geest druk met het uitvoeren van herstelwerkzaamheden.
Je kunt voor een ­massage langsgaan bij Esther Fruytier, HBO-­massagetherapeut en ­eigenaresse van Lady Massage. Naast massagetherapie biedt zij ontspanningsmassage. Wil jij je geestelijke en ­lichamelijke gezondheid ­verbeteren? Ga eens langs en ontdek hoe massage jou kan helpen!

 

 

Burn-out? Massagetherapie!

Mijn ervaring met burn-outcliënten is dat ze niet weten wat ze voelen, wie ze zijn, wat ze leuk vinden, of lekker, en al helemaal niet meer in staat zijn tot zich concentreren of rationeel denken. Ze zijn doodmoe en slapen slecht. 

Hun dag is een martelgang van de ene on­belangrijke taak naar de andere. Elke morgen zakt hen het lood in de schoenen bij de gedachte hun geliefden teleur te moeten stellen dat ze niet ‘gewoon meedoen’. Want zij waren sterk en deden alles wel even. Ze zijn bang. Hun lichaam laat hen in de steek.

Het voelt niet meer goed in dat lijf. Ze hebben vaak een angstig gevoel: ‘Dit is helemaal niet goed voor mijn gezondheid’. Het is een serieuze boodschap van hun lieve lijf. Er zijn in de zoektocht naar herstel behoorlijk wat wegen naar Rome. Coaches, therapeuten, stressspecialisten enzovoort hebben allemaal een eigen stappenplan dat in grote lijnen bestaat uit het analyseren van oorzaken, het opbouwen van zelfvertrouwen, het beter in de gaten houden van je eigen grenzen en energieniveau, het duidelijk maken van bepaalde overtuigingen en duidelijk maken hoe deze beperkend kunnen zijn voor de cliënt zelf en als laatste: ‘hoe voorkom je dat het je wéér overkomt?’ Allemaal hoofdwerk, terwijl het lichaam om alle aandacht vraagt!

Een lichaamsgerichte therapie als massagetherapie werkt heel goed bij burn-outpatiënten. Massage ontspant, brengt de hartslag omlaag en brengt het stressniveau omlaag.

Massagetherapie geeft inzicht in de mogelijke oorzaken van het ontstaan van een burn-out en doet een beroep op het nemen van je verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid.

 

 

 

Laat je pijn weg masseren

Als vrouw heb je het maar druk: je werk, de zorg voor je gezin, je taken in het huishouden… De kans bestaat dat je te maken hebt of krijgt met nek-, schouder- en/of rugklachten.

De klachten kunnen niet alleen ontstaan doordat je veel aan het tilllen bent, maar ook doordat je op de verkeerde manier tilt. Een schoudertas om één schouder dragen bijvoorbeeld, maar ook op de verkeerde manier een baby in een draagdoek dragen, waardoor je nek en rug extra belast worden. Maar ook het steeds op een verkeerde manier bukken om iets op te rapen kan zorgen voor klachten. Een klachtgerichte massage kan uitkomst bieden. Massage is immers dé manier bij uitstek om de spieren te ontspannen en om los te komen van de dagelijkse drukte. Een massage geeft je dat stukje aandacht dat je verdient.
Op basis van jouw klachten behandel ik je spieren met gerichte massagebewegingen. De doorbloeding in je spieren, huid en onder­liggende weefsel wordt extra gestimuleerd, zodat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en je lichaam gestimuleerd wordt om zichzelf verder te herstellen. Hiermee werk je dus aan een structurele oplossing van je klachten, in plaats van tijdelijke pijnbestrijding. En als je je regelmatig laat masseren, is het mogelijk dat je daarmee ook klachten in de toekomst kunt voorkomen. Ik ben gekwalificeerd ontspanningsmasseuse en Plato-gecertificeerd massagetherapeut in opleiding, en kan jou helpen om je pijnklachten aan te pakken. Vanaf juli 2017 is het mogelijk dat mijn behandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het aanvullende pakket.

comments are closed